Srijeda, 24 Aprila, 2024

Hadžifejzović oštro Milanoviću: “I Hrvatska je bila pod Turcima, pa ste u EU! Što ne bi BiH?” (VIDEO)

Bosanskohercegovački pregovori sa Evropskom unijom „uzburkali“ su one kojima je očito BiH trn u oku. Jedna od reakcija posebno se istakla – ona hrvatskog predsjednika. Senad Hadžifejzović odbrusio Zoranu Milanoviću… istinom i argumentima.
Hadžifejzović: „Šta je Hrvatska uradila u ovom EU procesu? Premijer Plenković uzima sebi zasluge – što je OK – osim ako ne bude za te zasluge tražio u procesu čišćenja i političke koristi. Milanović je traljavo, dosta prljavo, sarkastičan – neuspješno, neduhovit i prgav rekao da će proces trajati petsto godina, koliko je BiH bila pod Turcima. Milanović – sada ni premijer ni predsjednik. Dijelovi Hrvatske su tih petsto godina, stotinama godina bili pod Turcima, pa taj proces u Hrvatskoj nije trajao koliko bi bosanski trebalo da traje. Lika, Kordun, Banija, Slavonija, dijelovi Dalmacije i primorja, blisko zaleđe moru – sve je to pod Turcima bilo, pa nije bilo prepreka da hrvatski put u EU traje stoljećima. Težak zadatak je pred bh. političarima – sa Hrvatskom treba razgovarati otvoreno, direktno, najdirektnije jer od prvog evropskog susjeda ipak mnogo toga zavisi. Sjetite se kako je Slovenija kočila ulazak Hrvatske u Evropu, pa je Jadranka Kosor sa Pahorom morala i uspjela da i šarmiranjem, upornim razgovorima objasni Sloveniji da je prirodno da susjed komšiju podržava. Nisu pregovori samo zakon i birokratija… ima tu mnogo lobiranja, dogovaranja, svega… osim onoga glavnog – ništa po cijenu koštanja za BiH. Hoćemo evropsku Bosnu, onakvu kako je ustrojena i evropska Hrvatska.

Milanović i Plenković se kolju u izbornoj kampanji u Hrvatskoj oko Dodika. Sada ga se obojica odriču – i obojica optužuju jedan drugoga da je Dodik ovog ili onog. Njihov drug se danas također oglasio. No, oglasio se i šef, šerif – Murphy.“

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE