Četvrtak, 16 Maja, 2024

Gradonačelnik Sedić ugostio mladog bihaćkog heroja Albina Mujagića

Gradonačelnik Bihaća, Elvedin Sedić danas je upriličio prijem za 16-godišnjeg Albina Mujagića, našeg heroja koji je rizikovao svoj život kako bi spasio vršnjaka od utapanja.
BIHAĆ, 08. maja – To za njega nije bila prepreka da brzo reaguje i spasi život dječaku. Iako je, prije njegovog dolaska, već bilo okupljenih, koji su posmatrali, pa čak i snimali ovaj nesretan događaj, Albin mu je prvi pritekao u pomoć.

Na čin spašavanja ponosni su svi Bišćani, ali i građani širom Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući herojskom podvigu za Albina se čulo u cijeloj zemlji, ali i šire. On bi trebao biti uzor svima nama, posebno u ovom vremenu kada nam nedostaje empatije. Da Albin nije pritekao vršnjaku u pomoć, ko zna kako bi se sve završilo. Neka ovo bude opomena svima nama, da kad god smo u mogućnosti pomognemo drugima i brzo reagujemo, jet o tome nerijetko može ovisiti nečiji život.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE