Utorak, 9 Aprila, 2024

Grad Bihać stipendira studente, 2.000 KM za akademsku godinu!

U Bihaću je održana 44. sjednica Gradskog vijeća. Vijećnici su, pored ostalog, usvojili Prijedlog Odluke o dodjeli stipendija u akademskoj 2023./2024. godini. Za stipendiranje studenata, u Budžetu Grada Bihaća utvrđena su sredstva u iznosu od 100.000 KM.

S obzirom na planirani iznos sredstava u Budžetu, predloženo je stipendiranje 50 studenata deficitarnih i ostalih zvanja, sa mjesečnim iznosom stipendije od 200 KM, za deset mjeseci tekuće akademske godine.
Prihvaćeno je još nekoliko prijedloga odluka, zaključaka i rješenja poput Zaključka o davanju saglasnosti gradonačelniku za zaključivanje notarski obrađenog ugovora o zasnivanju prava služnosti.

Data je saglasnost za davanje u zakup poslovne zgrade Univerzitetu u Bihaću i poslovne prostorije Udruženju antifašista Grada Bihaća 2Bihaćka republika”.

S druge strane istu saglasnost vijećnici su uskratili Udruženju „KARABAJA AB“ Bihać. Usvojen je i Prijedlog Rješenja o razrješenju direktora Turističke zajednice Grada Bihaća.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE