Četvrtak, 16 Maja, 2024

Godišnjica smrti brigadira i zamjenika komandanta 505. bužimske brigade Hamdije Hamde Mustafića

Današnji dan u Bužimu obilježen je sjetnom atmosferom dok se Bužimljani prisjećaju hrabrog brigadira Hamdije Mustafića, zamjenika komandanta 505. Viteške brigade i kamandanta Jurišnog bataljona, čija je smrt ostavila neizbrisiv trag u srcima njegovih sugrađana.

Porodica rahmetli Mustafića zajedno sa saborcima iz Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim i načelnikom općine Bužim, Mersudinom Nanićem, okupit će se danas na porodičnom mezarju na Brigovima kako bi odali počast ovom istinskom heroju.

Hamdija Mustafić nije bio samo vojni lider, već i simbol hrabrosti, požrtvovanosti i nesebične predanosti svojoj zajednici. Njegova uloga u odbrani Bužima tokom ratnih godina ostaje neizbrisiva, a njegova hrabrost inspiracija mnogima.

Ovaj dan nije samo prilika za sjećanje, već i za ponovno osvježavanje zavjeta da se nikada ne zaboravi žrtva koju su podnijeli hrabri branitelji Bužima. Njihova hrabrost i predanost će uvijek biti izvor inspiracije i ponosa za ovaj dio države.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE