Četvrtak, 16 Maja, 2024

Anel Bećirović se nije izjasnio o krivici za ubistvo Emire Maslan: Sud konstatovao da nije kriv

Optužen i za nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja

U Kantonalnom sudu Sarajevo na današnjem ročištu Anel Bećirović nije se izjasnio o krivici za ubistvo bivše nevjenčane supruge Emire Maslan te za nasilje u porodici i nedozvoljeno držanje oružja. Sud je zbog toga konstatovao da se optuženi izjasnio da nije kriv, potvrdio je za portal “Avaza” sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Bećirovića.

Predmet protiv Bećirovića bit će proslijeđen vijeću na suđenje.

Optuženi se tereti da je 12. novembra 2023. godine oko 21:45 sati, uprkos zabrani prilaska i prilikom predaje djeteta majci, s pištoljem ušao u stan koji je koristila Emira Maslan i ispalio jedan hitac u pravcu njene glave – usmrtivši je.

Nakon toga je optuženi s djetetom izašao iz stana.

Dan poslije, dijete je držao zaključano u drugom stanu, potom, po dolasku policije odbio da otvori vrata. Policijski službenici su nasilno ušli u stan i uhapsili ga. Istovremeno, oružje kojim je počinio ubistvo posjedovao je bez dozvole.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE