Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Glumila je Farukovu veliku ljubav u “Lud, zbunjen, normalan”: Evo gdje je danas Snežana Vidović i kako izgleda

Jedna od uloga koja je obilježila bh. glumicu Snežanu Vidović je ona Senade Fukić u hit seriji „Lud, zbunjen, normalan“. Senada je bila Farukova djevojka, a kasnije i žena. Prvi put se pojavila u epizodi “Švedska masaža”, kad je trebala izmasirati Izeta, ali je umjesto njega izmasirala Faruka, jer je mislila da je on Izet. U osmoj sezoni se pojavila na vratima stana sa bebom u rukama da bi se Faruk testirao na očinstvo, ali dijete nije bilo njegovo, također se pojavila kasnije i kao Farukova halucinacija.

Snežana Vidović je višestruko nagrađivana članica glumačkog ansambla Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Diplomirala je na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru, na odsjeku Dramska umjetnost – gluma. Od 1998. godine do danas, kao glumica, koreografkinja ili saradnica za scenski pokret, uzela je učešća u brojnim projektima BNP-a Zenica.

Osim u pozorištu, ostvarila je uloge u televizijskim serijama: „Viza za budućnost“, „Lud, zbunjen, normalan“, „Crna hronika“, „Žene s broja 13“, „Kriza“, i u filmovima: „Odmor u Bosni“, „Teško je biti fin“, „Smrt u Sarajevu“.

U braku je sa kolegom glumcem Sinišom Vidovićem, prenosi Azra.

– To što smo nas dvoje i u privatnom životu partneri ne može nikako biti prepreka, samo prednost, naravno ukoliko dozirate koliko se miješa privatni i poslovni život. Potpuno odvojiti jedno od drugoga je gotovo pa nemoguće, ali je bitno naći mjeru i odrediti prioritete u određenim trenucima -rekla je Vidović u jednom intervjuu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE