Četvrtak, 18 Jula, 2024

Drama u Bihaću: Muškarac pretukao ženu, a zatim je pokušao udaviti

U Kantonalnu bolnicu u Bihaću primljena je K.S. (37) s vidnim tjelesnim povredama nakon što ju je napao njen vanbračni partner, F.N. (28).

Incident se dogodio u njihovom zajedničkom domu gdje je verbalni sukob eskalirao u fizički napad. Prema informacijama, F.N. je nasrnuo na K.S., udarajući je nekoliko puta šakama u predjelu lica prije nego što ju je počeo daviti.

K.S. je hrabro uspjela osloboditi se od napadača, pobjeći iz stana i pozvati policiju. Na mjesto događaja brzo je stigla policijska patrola koja je uhapsila F.N. zbog nasilničkog ponašanja.

Liječnici u Kantonalnoj bolnici su K.S. pružili medicinsku pomoć te su joj konstatirane lakše tjelesne povrede. Nakon što je dobila potrebnu njegu, otpuštena je iz bolnice i upućena na daljnje kućno liječenje.

Ovaj tragičan slučaj nasilja nad ženama još jednom je potaknuo javnost na osudu takvih brutalnih činova te podsjetio na važnost sustavnog pristupa u borbi protiv nasilja u porodici.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE