Srijeda, 15 Maja, 2024

Dodik: “Rata neće biti. Pozivam sve građane da u miru poroslave 1. maj”

Predsjednik RS Milorad Dodik bio je gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem. Emisija se emituje iz Administrativnog centra Vlade RS.
On je kazao da je osnovni problem da se u RS poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a da im se često govori i spočitava baš to.

– RS ima ozbiljan ekonomski i društveni život. Imamo skoro 150.000 više nezaposlenih nego kada sam došao na vlast. Investicije u RS na nikad većem nivou. Otvaramo fabrike sa oko 1.000 radnika, dolaze iz EU. Imamo problem da postoji ambasador SAD koji želi svaki dan na nanese štetu RS – rekao je.

U jeku nove krize oko Rezolucije o Srebrenici u UN-u, te sve češćim zveckanjem oružjem, Dodik je “ponudio 2 milijarde Bošnjacima”?!

“Ja sam spreman da vam dam 2 milijarde obeštećenja, da za 10 godina isplatite svoje neke stvari. Da Potočare eksteritorijalno damo vama Bošnjacima… Da se jednostavno raziđemo jer nema načina da se živi dalje. A rata neće biti. Mi nećemo rata, ali ćemo otići jednog dana”, rekao je Dodik, pa nastavio:

“Bošnjački političari svi imaju jedan cilj, a to je da rasture RS. Ako oni uspiju u tom razvaljivanju, mi odosmo sa 49% BiH”, naglasio je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE