Petak, 12 Aprila, 2024

Dodik: Ako Schmidtu prođe nametanje Izbornog zakona, onda će nametnuti i Zakon o imovini

IZVORklix.ba

Predsjednik entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik kazao je danas da RS ne može prihvatiti da živi u “uslovima nametnutih propisa” i da Christian Schmidt nema ništa sa izbornim procesom.

Dodik je kazao da ako prođe nametanje izmjena izbornog zakona, da će onda Schmidt namentuti i zakon o imovini, a da je to nedopustivo.

“Schmidt nema ništa ni sa imovinom ni sa izbornim procesom, to je vlasništvo naroda koji žive u BiH. Ako krenete na to, onda mi moramo preduzeti mjere, a mi smo rekli koje ćemo mjere preduzeti”, kazao je Dodik.

Dodik je naglasio da bi eventualno nametanje izmjena Izbornog zakona predstavljalo “poništenje svih izrečenih vrijednosti do sada, pa i onih o EU o kojima smo slušali, pogotovo u posljednje vrijeme kada su dali BiH pregovarački status”.

“Onda je to sve laž. Neko laže debelo ovdje. Ili se radi o tome da se nekoliko dana nakon odluke u Briselu pojavljuje neko ko to sve ruši, a ruši taj koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik, koji isključivo sluša američkog ambasadora u BiH Michela Murphya i njih dvojica u jednoj patološkoj simbiozi pokušavaju da nametnu što veće zlo svim narodima u BiH”, rekao je on.

Dodik je kazao i da nigdje na svijetu nema zemlje u kojoj bi stranac ili neko strano tijelo regulisalo izborni proces.

“Schmidt pokušava da opravda svoju platu od 25.000 evra i nahrani sujetu Murphya”, kazao je Dodik na kraju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE