Srijeda, 15 Maja, 2024

Danas sedmi sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave između EU i BiH

Razgovarat će se o prioritetima vezanim za funkcionalno upravljane javnim financijama i funkcionalnu javnu upravu

Sedmi sastanak Posebne grupe za reformu javne uprave između Europske unije (EU) i Bosne i Hercegovine (BiH) bit će održan danas u Sarajevu (hibridni format).

U prvom dijelu sastanka bit će održan politički dijalog na visokoj razini o reformi javne uprave. U uvodnom dijelu političkog dijaloga obrati će se ministar pravde BiH Davor Bunoza, a sastankom će kopredsjedavati tajnik Ministarstva pravde BiH Željko Bogut.

Između ostalog, razgovarat će se o prioritetima vezanim za funkcionalno upravljane javnim financijama i funkcionalnu javnu upravu, te o izgradnji profesionalne državne službe i usklađivanju zakonodavstva o državnoj službi na različitim razinama vlasti.

U drugom dijelu sastanka bit će održan dijalog na tehničkoj razini o reformi javne uprave, a sastankom će kopredsjedavati koordinator za reformu javne uprave Darko Kasap. U ovom dijelu sastanka razgovarat će se, među ostalim, o provođenju Strategije i Akcijskog plana za refomu javne uprave u BiH, te državnoj službi, odgovornosti i upravljanju ljudskim potencijalima.

Sastankom će sa strane EU kopredsjedavati Barbara Jesus-Gimeno iz Europske komisije.

Sastanak će biti održan u zgradi Direkcije za europske integracije.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE