Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Da li je Češka teško oštećena? Pogledajte spornu situaciju u akciji prije gola Portugala za pobjedu

Nogometaši Portugala su sinoć sa 2:1 pobijedili Češku u prvom kolu Eura, a prije pobjedonosnog gola u sudijskoj nadoknadi desila se sporna situacija na koju se Česi žale.
Česi su poveli u 62. minuti golom Lukaša Provoda, a sedam minuta kasnije Robin Hranač je postigao autogol za 1:1.

Francisco Conceicao je u 90+2. minuti donio sva tri boda Portugalu, no u akciji koja je prethodila tom golu desila se sporna situacija.

Češka je imala napad po lijevoj strani. Antonin Barak je pokušao uposliti Davida Douderu kojem je Nelson Semedo ušao u putanju, odgurnuo ga i na taj način spriječio da ide na loptu.

Doudera je pao na zemlju, a lopta je izašla u gol-aut. Sudija Marco Guida nije svirao faul, već je prišao Douderi i rekao mu da ustane i nastavi igrati. Već u sljedećem posjedu lopte Portugal je postigao pobjednički gol, a u Češkoj smatraju da su drastično oštećeni.

VAR se mogao uključiti samo o situaciji da se radilo o prekršaju za potencijalni crveni karton, te su na kraju Česi ostali bez jednog boda.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE