Utorak, 14 Maja, 2024

Budimo humani! Djevojčica Hana Odobašić iz Bužima treba pomoć dobrih ljudi!

Za malenog borca, 9-godišnju Hanu pokrećemo apel za liječenje. Ona ima Downov sindrom i ne čuje. Pozivom na broj 17044 donirate 2 KM. Vas molimo za podjelu apela.
Hana Odobašić iz Bužima ima brojne zdravstvene teškoće. Pored toga što ima Downov sindrom, sa šest mjeseci je imala operaciju srca, sa godinu dana operaciju katarakte na desnom oku. U njenoj trećoj godini je ustanovljeno da ne čuje i da pati od 80 % gubitka sluha. Ljekari čak sumnjaju da čuje i ovih 20 %. Već 5 godina čeka na operaciju ugradnje kohlearnih implantata u našoj zemlji.

S obzirom na to da vrijeme igra ogromnu ulogu kod djece sa oštećenjem sluha, Hana je već izgubila mnogo vremena i uveliko zaostaje za svojim vršnjacima. Hana ide u prvi razred i nastavu prati pomoću vizualnih sredstava i asistentice koja radi s njom svaki dan.
Za operaciju ugradnje kohlearnog implantata u Istanbulu potrebno joj je 18.500 eura. Pomozimo ovoj djevojčici koju život zaista nije mazio da prvi put čuje glas svoje majke, cvrkut ptica, muziku…

Osim poziva na broj 17044, donacije su moguće i putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših žiro računa.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE