Utorak, 9 Aprila, 2024

Bišćanin Danijal Alagić osvojio zlatnu medalju na Državnom prvenstvu u boksu

Bokserski klub Slavija iz Banja Luke organizovao je Državno prvenstvo u boksu za seniore, koje je trajalo dva dana u Sportskoj dvorani “Oblići”. Ovo prestižno takmičenje okupilo je vrhunske boksere iz cijele Bosne i Hercegovine.
Jedan od učesnika bio je Danijal Alagić iz Bihaća, predstavnik BK “Pobjednik” iz Prijedora. Alagić je ostvario izuzetan uspjeh, osvojivši seniorski naslov prvaka Bosne i Hercegovine u superteškoj kategoriji olimpijskog boksa.

U finalu se Alagić suočio s izuzetno iskusnim Alijom Mesićem iz Sarajeva, koji je prije ove borbe bio sedam puta prvak BiH i imao impresivnih 60 pobjeda u olimpijskom boksu. Unatoč jakoj konkurenciji, Alagić je demonstrirao izvanrednu boksačku vještinu i stratešku taktiku, osiguravši pobjedu i zlatnu medalju.

Ovom pobjedom, Danijal Alagić ne samo da je stekao titulu seniorskog prvaka, već je i zaslužio svoje mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Njegov naredni korak bit će sudjelovanje na Evropskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Beogradu ove godine.

Ova sportska priča svijetli kao primjer predanosti, truda i talenta koji krase bosanskohercegovačke boksere, dok Danijal Alagić ponosno predstavlja svoj klub, rodni grad Bihać i državu na međunarodnoj sceni.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE