Srijeda, 18 Septembra, 2024

Dončićev Dallas ispustio prvu meč loptu protiv Minnesote, igrat će se peta utakmica

IZVORklix.ba

Košarkaši Minnesote Timberwolvesa smanjili su zaostatak u seriji finala Zapadne konferencije NBA lige na 3:1 nakon što su jutros u gostima savladali Dallas Maverickse rezultatom 105:100.

Gosti su bolje ušli u ovaj meč, ali se Dallas probudio u drugoj četvrtini i u potpunosti vratio. Prvo poluvrijeme je tako okončano neriješenim rezultatom 49:49.

Ključna je bila, ispostavit će se, treća četvrtina u kojoj je Minnesota stekla malu prednost koju su znalački sačuvali sve do kraja utakmice i to nakon velike drame u završnici.

Odličan u redovima Minnesote bio je Edwards kojem je jedna asistencija nedostajala za triple-double (29 poena, 10 skokova i 9 asistencija).

Veliku pomoć imao je u Townsu koji je ubacio 25 poena, dok je jedini raspoložen kod Dallasa bio Dončić koji je, za razliku od Edwardsa, imao 10 asistencija te je kompletirao triple-double (28 poena i 15 skokova).

Nova, peta utakmica finala Zapadne konferencije NBA lige igra se u noći sa četvrtka na petak s početkom u 2:30 sati.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE