Subota, 20 Jula, 2024

Najoštrija izjava Saudijaca od početka rata u Gazi, napade Izraelaca nazvali genocidnim masakrom

IZVORklix.ba

Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije reagovalo je na izraelske napade u Rafi, a izjavu su mnogi opisali kao najoštriju od 7. oktobra 2023. godine i početka rata.

U izjavi koja je objavljena i na društvenim mrežama, Saudijci su optužili Izrael da čini kontinuirane genocidne masakre.

“Saudijska Arabija osuđuje nastavak genocidnog masakra koji izvode izraelske okupacione snage protiv palestinskog naroda gađajući šatore bespomoćnih palestinskih izbjeglica u Rafi. Izrael smatramo odgovornim za ono što se dešava u Rafi i širom okupiranih palestinskih teritorija”, navodi se u saopćenju.

Također, Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske navelo je kako izraelske snage nastavljaju kršenje svih međunarodnih i humanitarnih rezolucija, prava i normi.

“Sve to dovodi u pitanje legitimitet ovih institucija. Saudijska Arabija naglašava potrebu da međunarodna zajednica preuzme odgovornost više nego ikada kako bi zaustavila masakr nad palestinskim narodom”, zaključili su.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE