Četvrtak, 16 Maja, 2024

Drama u Beču: Austrijanka izbola državljanina BiH nakon što je napao

Prava drama odigrala se sinoć u bečkoj četvrti Favoriten kada je državljanin Bosne i Hercegovine napao svoju partnerku (42), austrijsku državljanku, koja ga je na kraju izbola nožem kako bi se odbranila.
Kako prenose austrijski mediji, sve se desilo kada je bh.državljanin pijan upao u stan svoje partnerke, koja sa djecom živi u istoj zgradi. On ju je odvukao u svoj stan, seksualno zlostavljao, a zatim i fizički napao.

Ona nije imala drugog izbora nego da zgrabi nož i odbrani se. Nakon što ga je ranila, uspjela je da pobjegne iz stana. Inače, državljanin BiH je prijetio i drugom komšiji, koji je sve prijavio policiji, koja je odmah došla na lice mjesta. I državljanin BiH, kao i žrtva su odmah prebačeni u bolnicu, a nijedno nije životno ugroženo.

Inače, cijeloj drami prisustvovala su i maloljetna djeca Austrijanke po koju su kasnije došli rođaci, a policija je o svemu obavijestila i Centar za socijalni rad.

Istragu ovog nemilog incidenta preuzelo je Odjeljenje kriminalističke policije Beča, a bh.državljanin je odmah dobio zabranu prilaska žrtvi.

I protiv Austrijanke će biti podnesena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, iako se radilo o samoodbrani, prenose Nezavisne.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE