Utorak, 9 Aprila, 2024

Želite ravan stomak? “Lijena” vježba će vam pomoći da ga smanjite za samo dvije sedmice

Britanski trener Rich Sturla je objasnio da se ovom vježbom aktiviraju i jačaju abdominalni mišići. Uglavnom se praktikuje u okviru pilatesa i joge. Naravno, možete je raditi odvojeno.

Radite je čim se ujutru probudite na prazan želudac. Kada se ujutro probudite, legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima položenim na krevet.

Udahnite, duboko izdahnite i uvucite stomak toliko jako kao da pupak želite “priljepiti” uz kičmu. Što više uvučete stomak, efekat će biti učinkovitiji.

U početku držite stomak uvučenim 15 sekundi. Kako budete napredovali, produžite trajanje do 60 sekundi. Po potrebi pravite male uzdahe. Ponovite tri do pet puta.

Kada se ispraksirate, možete preći na težu verziju ove vježbe, tj. raditi je klečeći na koljenima i dlanovima ili na lopti za pilates. Ukoliko ovu vježbu budete praktikovali uz uobičajeni trening i kvalitetnu ishranu, uspjet ćete smanjiti stomak za samo dvije sedmice, tvrdi spomenuti trener.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE