Petak, 12 Aprila, 2024

Zbog čega biste u kupatilo trebali staviti rižu

IZVORklix.ba

Kupatilo je jedno od najprljavijih mjesta u domu i mnogo pažnje posvećujemo njegovom čišćenju. Jeste li znali da vam riža itekako može biti od procesu sprečavanja nastajanja tvrdokornih mrlja?

Iako postoje brojna sredstva za čišćenje, često se potrebno osloniti i na alternativne načine čišćenja zato što ona nisu dovoljno učinkovita. Očekivano, u kupatilu se skupljaju velike nakupine kamenca, a naročito na lavaboima, slavinama te u kadama i tuš kabinama.

Može biti naročito teško spriječiti nastanak crnih mrlja na fugama između pločica i drugim mjestima u kupatilu. Osim toga, kupatilom se često širi neugodan miris zbog ovakvih mrlja te kanalizacije.

Dobra vijest je ta da ovaj problem možete riješiti na jednostavan način. Uzmite običnu hiruršku masku i jedan kraj te je dobro otvorite da izgleda kao vrećica.

Unutra stavite prvo rižu pa malo deterdženta, sve zatvorite konopcem od maske na kraju koji ste odrezali od maske. Nakon toga pričvrstite vrećicu negdje u blizini WC školjke. Riža će upiti vlagu koja se stvara i tako smanjiti nastanak kamenca i drugih mrlja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE