Utorak, 16 Jula, 2024

Zatvoren objekt pošte u bihaćkoj MZ Ripač, mještani negoduju

Građani bihaćke prigradske mjesne zajednice Ripač početkom mjeseca ostali su uskraćeni za svakodnevne poštanske usluge u svom mjestu pa tako za plaćanje računa, podizanje novca ili slanje paketa sada moraju do gradske Pošte udaljene desetak kilometara.

Bihać, 17. juna – Iz Generalne direkcije JP „BH POŠTA“ Sarajevo stigla nam je zvanična informacija kako je ova poštanska jedinica privremeno zatvorena od juna do septembra zbog tehnološke organizacije rada. Privremenim zatvaranjem pošte mještani naselja Ripač nisu uskraćeni za usluge koje pruža BH Pošta jer sve poštanske, novčane i ostale usluge mogu obaviti u četrnaest ostalih poštanskih jedinica na području grada Bihaća, kao i kod poštara koji poštanske pošiljke redovno dostavlja – stoji u informaciji.

Mještani su nezadovoljni.

„Šta da rade penzioneri ovdje? Recimo, penzioneri. Trebamo plaćati autobus da bismo išli platiti račune u grad. A sad je raspust što znači da će i autobus ići rijetko. S čime do grada ? Ko nema auta, može čekati da isključe i struju i vodu i smeće“, kaže odgovara Hasiba Čirić.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ripač Adil Mušeta kaže kako je u subotu saznao da se Pošta zatvara u ponedjeljak, bez ikakvog obavještenja od nadležnih u BH Pošti. Pokušao je kontaktirati direktora Centra pošta Bihać ali on, navodno, nije odgovarao na njegove pozive.

„Iz nekih izvora saznajemo kao nije rentabilna. Međutim, mi mještani znamo sigurno da je rentabilna jer se ovdje plaćaju računi, Pritoka, Golubić, Ripač… Dosta penzionera. Samo Ripač ima 300 penzionera koji svi plaćaju ovdje račune. Onda iz drugih izvora čujemo da nemaju osoblja“, kaže nam Mušeta.

Odgovor na pitanje zašto je zatvorena Pošta u Riču, iz Generalne direkcije JP BH POŠTA iz Sarajeva odgovaraju:

„Zbog tehnološke organizacije rada poštanska jedinica 77215 Ripač privremeno zatvorena u periodu od 01.06. do 01.09.2024. godine. Privremenim zatvaranjem pošte mještani naselja Ripač nisu uskraćeni za usluge koje pruža BH Pošta, jer sve poštanske, novčane i ostale usluge mogu obaviti u četrnaest ostalih poštanskih jedinica na području grada Bihaća kao i kod poštara koji redovno vrši dostavu poštanskih pošiljki. Podjela penzija je organizirana na način da se penzija isplati korisniku na kućnu adresu, te organizovane podjele ispred objekta pošte 77215 Ripač nije bilo“

Ovakvim obrazloženjem građane Ripča, kažu, ne može niko ubijediti kako je zatvaranje poštanske jedinice na tri mjeseca opravdan čin. Oni, kad god im to zatreba, iz sve plićeg džepa, moraju platiti prijevoz do Bihaća kako bi platili sve račune.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE