Četvrtak, 18 Jula, 2024

Zašto ljubavne veze često propadaju nakon tri mjeseca: Stručnjaci imaju odgovor

IZVORklix.ba

Ukoliko vam je nekoliko puta dosad propala ljubavna veza u roku od tri mjeseca, stručnjaci navode da postoji savršeno dobro objašnjenje za to.

Ovaj fenomen je poznat i kao faza medenog mjeseca. Angelika Koch, koja radi za aplikaciju Taimi, navela je da su tri mjeseca odličan vremenski period da shvatite kakav je vaš partner zapravo.

“Pomaže vam da vidite je li on neko ko igra igrice i ima loše namjere ili iskreno želi vezu”, kazala je.

Vienna Pharaon, terapeutkinja i autorica knjige “The Origins of You”, rekla je da su počeci veza često zabavni i uzbudljivi. No, ubrzo ćete otkriti partnerove prave namjere.

“Dolazi do opadanja oduševljenja, što se obično dešava kada više ne uzdižemo tu osobu i ne držimo se uvjerenja da nam ona ne može naškoditi”, ispričala je.

Nakon što se faza medenog mjeseca privede kraju, realističnost u pogledu povezanosti i kompatibilnosti koju imate kao par može vam pomoći da se spasite od slomljenog srca.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE