Srijeda, 27 Novembra, 2024

Zahvaljujući ovom triku ćete svaki put napraviti savršeno hrskavi pomfrit

Nemojte stavljati previše krompirića u šerpu da se ne slijepe.

Pomfrit je mnogim ljudima širom svijeta omiljeni prilog. Postoji nekoliko trikova prilikom njegove pripreme zahvaljujući kojima će on imati bolji okus.

Narežite krompire i isperite ih hladnom vodom. Ostavite ih u hladnoj vodi uz dodatak leda ili u frižideru na pola sata. Na ovaj način ćete se riješiti viška škroba iz krompira.

Dobro ih posušite nakon što ih izvadite iz vode ili frižidera. U srednje vrućem ulju pecite krompiriće šest do osam minuta. Nemojte stavljati previše krompirića u šerpu da se ne slijepe.

Kada prođe šest do osam minuta, izvadite ih iz ulja i pustite da se malo ohlade na sobnoj temperaturi. U međuvremenu ulje zagrijte na višu temperaturu.

Polovično ohlađene krompiriće vratite u šerpu i pržite dodatnih minutu ili dvije. Izvadite ih i stavite na ubrus da upije višak masnoće. Posolite i uživajte u jelu!

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE