Subota, 13 Aprila, 2024

Vulić: ‘Dolaskom Trumpa na čelo SAD-a Murphy će biti ocijenjen kao jedan od najgorih američkih diplomata’

Komentarišući reakciju Ambasade SAD na prijedlog HDZ-a za izmjene Izbornog zakona BiH, Sanja Vulić, predsjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputila je kritike Michaelu Murphyiju.

Vulić je rekla “da sve što dolazi iz Murphyjeve kuhinje apsolutno nije iznenađujuće, s obzirom da on ima za cilj da protjera ne samo Srbe sa ovih prostora, već da radi intenzivno i na tome da protjera​​ Hrvate i tako ispuniti želju bošnjačkog političkog Sarajeva koje je unitarna Bosna i Hercegovina”.

“Dok mi sa političke scene pokušavamo da se dogovorimo i izradimo zakone od koristi svim narodima koji žive u BiH, on stalno pokušava da nam bude tutor i da nas uhvati i bude taj koji će odlučivati ​​o našem životu i smrti”, tvrdi Vulić.

Dodala je da je to potpuno neprihvatljivo te da je to još jedan dokaz koliko Murphy misli da je gospodar BiH i ljudi koji u njoj žive.

“Kažem mu da o tome može sanjati vrlo kratko jer je on odlazeći ambasador, a dolaskom Donalda Trumpa na čelo SAD-a sigurno će biti ocijenjen kao jedan od najgorih američkih diplomata”, ubijeđena je Vulić.

Navela je da širenje mržnje prema bilo kome i nada u nešto dobro nikada nikome nije pošlo za rukom, pa da neće ni Murphyju.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE