Petak, 17 Maja, 2024

Vozač iz BiH pretukao pješaka jer je sporo prelazio cestu: Pokušao se opravdati svađom sa djevojkom

Izašao je, udario ga pesnicama. Počela sam da vrištim ali, nasilnik je nastavio, kazala je svjedokinja dodajući da joj je odmah bilo jasno da je riječ o osobi sa poteškoćama u razvoju, što vozač nije ni primijetio…

Nasilni vozač iz Bosne i Hercegovine (37) osuđen je u Austriji na dvije godine zatvora jer je u saobraćajnom incidentu pretukao pješaka koji je, prema njegovom mišljenju, suviše sporo prelazio zebru!

Epilog svega su tri zadobijene fakture i dvije godine zatvora.

Navodno, vozač se razbjesnio kada mu je pješak udario po haubi, nakon čega je izletio iz auta i počeo da ga tuče:

“Izašao je, udario ga pesnicama. To je bilo šokantno za mene, pješak je bio obliven krvlju. Niko ništa nije preduzimao, ja sam počela da vrištim. Ali, nasilnik je samo nastavljao da ga udara, rekla je žena koja je prisustvovala incidentu.

Dodala je da je odmah uvidjela da je riječ o osobi sa poteškoćama u razvoju, što vozač, onako bijesan, nije ni primijetio. Rekla je da je on, vjerovatno iz straha od auta, udario po haubi, a onda je pokrenuo bijes nasilnika.

Nasilnik iz BiH nije poricao incident, ali je rekao da nije imao namjeru da nanese povrede pješaku. Ali, navodno taj dan se posvađao s djevojkom, bio je pod stresom, u alkoholisanom stanju.

“Kad vam neko udari auto, to razbjesni ljude, pa je tako i mene”, pokušao je on da se opravda.

Nije ni čudo što je vozač iz BiH pokušao da incident predstavi manjim prekršajem jer, kako prenose Nezavisne novine, već ima nekoliko presuda za nasilničko ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE