Srijeda, 15 Maja, 2024

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću odbilo prijedlog za produženje pritvora Taibu Kurtoviću

Nema postojanje posebnih razloga za produženje pritvora.

Prije nešto više od mjesec dana dogodio se nemili dogaðaj kada je 20-togodišnji Taib Kurtović nanio teške tjelesne povrede 22-godišnjem Arnelu Buliću.

Kako proizilazi iz iskaza svjedoka, Arnel Bulić je navodno već neko vrijeme provocirao i maltretirao fizički slabijeg Taiba Kurtovića koji je to nekoliko puta prijavljivao policiji, ali se policija oglušila na te prijave što je potvrdilo i Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona. Nakon toga je došlo do obračuna na parkingu jednog trgovačkog centra, a zatim su kamere zabilježile i fizički obračun na raskrsnici kod apoteke Kovačević u ulici dr. Irfana Ljubijankića. Navodno se na kamerama jasno vidjelo da je Bulić kroz otvoren prozor udario Kurtovića pred djevojkom, zatim i izlazak Kurtovića iz auta nakon čega je nožem nanio teške tjelesne ozljede Buliću.

Taib Kurtović se od tada nalazio u pritvoru, a danas je održano i ročište na kojem je Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću, nakon izlaganja postupajućih tužilaca u ovom predmetu koji su tražili produžnje pritvora, donjelo odluku da nema postojanja posebnih razloga za produženje pritvora te je Taib Kurtović pušten da se brani sa slobode.

 

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE