Četvrtak, 16 Maja, 2024

VIDEO Srušen je svjetski rekord u skijaškim skokovima, let je trajao čak osam sekundi!

Japanac je u karijeri već ostvario 32 pobjede u Svjetskom kupu, dva puta je bio ukupni pobjednik, ima zlatnu i srebrnu medalju s Olimpijskih igara 2022., a tri puta je osvojio i Novogodišnju turneju

Japanski ski-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što je 37.5 metara više od službenog svjetskog rekorda, na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall.

Kobayashi je pomicao granice letovima od 256, 259 i 282 metra tijekom dva dana probnog natjecanja, a u srijedu je postavio i konačni rekord od 291 metra. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107.5 kilometara na sat.

Prema priopćenju Red Bulla, posebna skakaonica je u potpunosti izgrađena od snijega. Vrh uzletišta je na 1115 metara, a sletište završava 360 metara niže te ima najveći nagib od čak 36 stepeni.

Japanac je u karijeri već ostvario 32 pobjede u Svjetskom kupu, dva puta je bio ukupni pobjednik, ima zlatnu i srebrnu medalju s Olimpijskih igara 2022., a tri puta je osvojio i Novogodišnju turneju.

“Dugo sam sanjao o ovom skoku, oduvijek sam želio letjeti dalje od svih drugih i želim pomicati granice”, rekao je Kobayashi nakon najdužeg leta u historiji.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE