Utorak, 9 Aprila, 2024

VIDEO Srbija dobila novo oružje od Putina, Vučić: Nije snažan kao Krasuha, ali je odličan

Srbija je dobila novo oružje od Moskve, unatoč sankcijama nametnutim Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, javlja novinska agencija AP.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić javnosti je predstavio novi protudronski sustav koji je na raspolaganju srbijanskoj vojsci. Sustav Repellent upotrebljava se za elektroničko zaglavljivanje dronova.

“Ovo je Repellent. Nije snažan kao Krasuha, ali je odličan”, rekao je Vučić u srijedu, dan prije dana državnosti, poznatog kao Sretenje, javlja Jutarnji.

Novo oružje u Srbiju je stiglo prije nekoliko mjeseci, piše AP, iako zračni prostor oko Srbije gotovo u potpunosti pripada članicama NATO-a koje su se složile sa zapadnim sankcijama Rusiji. Srbija je jedina europska zemlja koja je odbila sudjelovati u europskim sankcijama protiv Moskve i jedina je sa službenim ugovorima o suradnji s Moskvom.

Zbog stajanja na rusku stranu u sukobu s Ukrajinom Srbija je dobivala upozorenja od Bruxellesa i prijetnje da neće postati članica EU ako tako nastavi. Odnedavno se ubrzano naoružava, a većinu oružja kupuje od Rusije. Dio materijala dolazi iz Kine te nešto od europskih proizvođača.

Istodobno Vučić često prijeti Kosovu čiji suverenitet Beograd ne priznaje.

U svojim govorima srbijanski predsjednik napominje da bi u slučaju napada NATO-a na Srbiju, poput onoga 1999. godine, Srbija bila u drukčijem položaju. “Morali bi udarati iz daljine, s Mediterana ili Jadrana, krstarećim raketama”, rekao je Vučić.20

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE