Petak, 12 Jula, 2024

(VIDEO) Samir Šehić iz Velike Kladuše stradao od udara struje, ali nije se predao: Nakon 27 operacija, Samir se uspješno bavi poljoprivredom!

Samir Šehić iz sela Trnovi, kod Velike Kladuše, 2013 godine doživio je tešku nesreću na poslu, nakon čega je bio vezan za invalidska kolica, ali nije želio odustati, a u međuvremenu je postao proizvođač kvalitetnog voća i povrća kojeg možete kupiti na licu mjesta.

Gotovo 11 godina prošlo je od kada je Samir Šehić (40) iz mjesta Trnovi kod Velike Kladuše nastradao na radnom mjestu na području Bihaća.

Naime, 11.11.2013. godine željeznom je šipkom od skele zakačio žice dalekovoda i pretrpio snažan strujni udar od 10 KW te pao na zemlju s visine od 10 metara. Mnogo je operacija od tada prošao, čak 27 operacija a od toga četiri su bile u Minhenu, jer je polovina njegova tijela bila u opekotinama.

No, iako je od posljedica loma kičme sad u invalidskim kolicima, Samir se nije predao.

“Biljci koliko posvetiš ljubav, ona ti još više daje. Biljka je kao čovjek. Nema puno para od ovoga, ali ne smetam nikome. Ljudi misle kako nisam ni za što, ali svatko može doprinositi. Poljoprivrednik može biti svaka osoba, naravno da mi nije pomoć mojih bližnjih, ne bih uspio ništa”, zaključuje Samir kojemu želimo da uz pomoć mnogih koji su mu velika podrška ostvari još puno uspješnih godina.

Samir ne gleda u prošlost, nego u budućnost i ne predaje se. Velika podrška mu je supruga koju je prošle godine upoznao, a došla je iz daleke Rusije sa dvije kćerke.

Reportažu o njemu je snimila “Tatabrada TV“ čiji prilog možete pogledati u nastavku..

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE