Petak, 19 Jula, 2024

VIDEO Potresni prizori: Troje mladih se grlili da bi se spasili, pa nestali u bujici

Kako su objavili mediji, djevojke i mladić su starosti između 17 i 25 godina. Još nije utvrđeno kako se trojac našao ured bujice

Potresni snimci stižu iz italijanske pokranije Udine koju potresaju poplave. Troje mladih, dvije djevojke i jedna mmladić, snimljeni su kako se grle usred bujice koja ih potom odnosi. Vode se kao nestali i za njima tragaju spasioci.

Kako su objavili mediji, djevojke i mladić su starosti između 17 i 25 godina. Još nije utvrđeno kako se trojac našao ured bujice. Prema prvim informacijama, oni su putovali u BMW karavanu koji je pronađen nekoliko metara od korita rijeke Natisone. Pretpostavlja se da nisu dobro procijenili jačinu bujice.

Nivo vode rijeke Natisone je naglo porastao za samo nekoliko minuta. Zagrlili su se kako bi se održali i kako ih struja ne odnijela, ali to nije bilo dovoljno. Spasioci su im pokušali pomoći. Prišli su dizalicom i konopcem, ali nisu uspjeli na vrijeme da ih zakače. Struja ih odnijela.

U potragu za njima uključen je i helikopter.

-Nisam odavdje, ali mještani dobro znaju da se s rijekom ne bi trebalo igrati u uvjetima poput ovih nevremena”, rekao je jedan svjedok.

-To je lijepa rijeka, ali i opasna, voda može dosegnuti do 5 metara, dodao je.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE