Srijeda, 10 Aprila, 2024

VIDEO Dragana Mirković o dolasku u Sarajevo nakon rata: Bosanski vojnici su me pitali da se fotografišemo

Dragana Mirković je u novom intervjuu, između ostalog, govorila o svom dolasku u Sarajevu neposredno nakon završetka rata te otkrila kako su se ljudi prema njoj odnosili.
“Ja sam poslije tih nemilih događaja otišla u Sarajevo na Baščaršiju sama. Mene su zaustavljali da se slikaju sa mnom. To je bila neka 1997. godina, čak i ranije. Nimalo naivno. Rekla sam: ‘Ja idem. Oni moraju da znaju da mene niko nije promijenio.’ Vjerujte mi da sam bila bez ikoga. Sjećam se da su neki bosanski vojnici prolazili i kao… Ne mogu da se izrazim, ali je bio neki njihov bosanski izraz koji nije za radio, ali je bilo mnogo slatko i kao: ‘Je l’ ovo Dragana Mirković? Da se slikamo'”, rekla je tokom gostovanja na Extra FM.

@tracariicatv

#foryoupage #fyp #serbia #bosnia

♬ original sound – Tracarica TV

Dodala je da je Hanka Paldum živi svjedok i da ju je čekala u jednom kafiću na Baščaršiji. Dragana je insistirala na tome da sama dođe do tog kafića.”Vidjela je kad su me vojnici zaustavili da se slikaju. To se zna, ne moram to sada da pričam”, navela je.

Kao što je poznato, Dragana je u januaru održala koncert u dvorani Mejdan u Tuzli, a dirljivim gestom je obradovala jednu porodicu. Naime, ona je Asmiru Mulabdiću, samohranom ocu devetero djece, uplatila pomoć u iznosu od 10.000 KM. On joj se srdačno zahvalio, a mališani su se radovali što su upoznali svoju omiljenu pjevačicu.

“Sreća se uvećava dijeljenjem i moja želja je da u godini u kojoj slavim jubilej, svuda gdje mogu, učinim ljude sretnima. U svakom gradu ću odabrati one kojima je pomoć najpotrebnija, a porodica Mulabdić je samo prva od mnogih čija me je sudbina ganula i osjetila sam potrebu da pomognem koliko mogu”, rekla je pjevačica.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE