Petak, 17 Maja, 2024

VIDEO Darko Banjac pred Anom Brnabić: Neću u tu peder*sku EU, ne želim “roditelj 1 i 2”

Predsjednik stranke NPS, koja je dio vladajuće koaliciju u bh. entitetu RS, Darko Banjac održao je sramotan, uvredljiv i huškački govor na mitingu u Banjoj Luci.

Banjca je očito “ponijela” huškačka atmosfera pa je ambsadora BiH pri UN-u Zlatka Lagumdžiju nazvao “muslimančinom”, vrijeđao je Evropsku uniju, veličao Rusiju i rusku agresiju na Ukrajinu.Javno je, na Trgu Krajine, negirao genocid u Srebrenici i pozivao ostale da dignu glas u tom smjeru.

Vrijeđao je i pripadnike LGBT zajednice i to pred predsjednicom Narodne skupštine Srbije Anom Brnabić koja živi i ima dijete sa ženom.

“Kada kažem da mi je krivo što se specijalna operacija Ruske Federcije nije proširila na sve fašiste i naciste, to iskreno mislim …”

“Kažu da trebamo da budemo na evropskom putu. Ja u tu pede*sku evropsku organizaciju koja se zove Evropska unija ne želim da idem. Ne želim ‘roditelj 1’, ‘roditelj 2’, ne želim da se odreknem svoje tradicije i običaja, svog rakijskog kotla i pečenice….”

Ovo su samo neke od skandaloznih izjava Banjca, a njegovo nacionalističko orgijanje na bini možete pogledati u videu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE