Petak, 19 Jula, 2024

USK: Uskoro sanacija spomen-obilježja iz proteklog rata

Bihać, 20. juna – Ministar za pitanja boraca i RVI USK-a Almir Tutić sastao se sa predsjednicima i predstavnicima mjesnih zajednica, te entuzijastima i volonterima iz grada Bihaća, koji se bave očuvanjem tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata, na njihov zahtjev.

Naime, Vlada Unsko-sanskoga kantona usvojila je dugo očekivanu Uredbu o kriterijima i postupku za dodjelu sredstava za izgradnju spomen-obilježja iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine. Njome će se olakšati procedure u vezi sanacije ovih spomenika, koji su, kako je rečeno, u prosjeku građeni prije 25 godina i u jako teškom su stanju.

Većina se održava zahvaljujuću dobroj volji mještana i pojedinaca, poput onog u Gati, istakli su prisutni na današnjem sastanku, koji su izrazili i spremnost da što prije krenu u obnovu postojećih i izgradnju novih obilježja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE