Srijeda, 22 Maja, 2024

Umrla prva supruga Muamera Zukorlića: Ko je bila Umeja Zukorlić? Palestinka o kojoj se malo zna

Dvije i po godine od smrti muftije Muamera Zukorlića, umrla je njegova prva supruga Umeja Abu Taha Zukorlić. Ovo je na svom Facebooku potvrdio i njihov sin Usame Zukorlić.

“Dvije i po godine od babove smrti, preseli i majka na bolji svijet”, napisao je Usame Zukorlić.

Ko je bila Umeja Zukorlić?

O Umeji, prvoj ženi Muamera Zukorlića, se malo zna. Upoznali su se tokom njegovog školovanja u Jordanu, a ona je nakon njegove smrti živjela u Novom Pazaru sa djecom.

Privržena djeci i porodici i rijetko se pojavljivala u medijima, ali je javnost mogla da je vidi na komemoraciji održanoj u Beogradu povodom smrti Zukorlića koji je bio i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Tada su obje udovice – Umeja i Elma sjedile u prvom redu, a između njih bio je Usame Zukorlić.

Muamer Zukorlić je Umeju, navodno upoznao u Jordanu. On je jednom prilikom spomenuo da ju je upoznao dok se školovao u Jordanu i da ona živi sa djecom u stanu u Novom Pazaru, dok je on sa novom ženom Elmom živio u kući u istom gradu.

Njegov sin Usame je rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca muftije Muamera Zukorlića i majke, kako on kaže, Palestinke Umeje Abu Tahe Zukorlić.

O Umeji se malo zna, izuzev da je Muameru Zukorliću rodila četvero djece.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE