Subota, 13 Jula, 2024

‘Ujedinjene žene’ i UNICEF svečano obilježili uspješnu realizaciju projekta ‘ROBO GIRLS'…

Udruženje „Ujedinjene žene“ u partnerstvu s UNICEF-om u Bosni i Hercegovini prigodnom svečanošću danas je okončalo četveromjesečni projekt „ROBO-GIRLS – Osnaživanje djevojčica za STEM kroz robotiku – prirodne nauke, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. U ovaj projekt su bile uključene tri osnovne škole s područja kantona s osamdeset učenika. Nakon upriličenog revijalnog takmičenja timova, školama i polaznicima ove edukacije dodijeljene su plakete i certifikati o uspješno završenoj obuci…

BIHAĆ, 22. juna – Učenici Osnovne škole Katoličkoga školskog centra „Ivan Pavao II“ u Bihaću sa svojim nastavnicima bili su domaćin svečanosti povodom završetka realizacije projekta „ROBO-GIRLS“ – Osnaživanje djevojčica za ‘STEM’ kroz robotiku ali i svojim vršnjacima iz Osnovne škole „Harmani 2“ iz Bihaća i Osnovne škole „Mirsad Salkić“ iz Čave kod Bužima.

Kroz projekt škole učesnice su opremljene Arduino setovima a u protekla četiri mjeseca održana su po dva ciklusa radionica iz osnova robotike za učenice ali i učenike ovih škola.

U projektu je učestvovalo osamdeset osnovaca od kojih ovom prilikom njegovoj završnici zbog ljetnoga raspusta nisu mogli svi prisustvovati. Osnovno znanje o robotici stekla je i Sara Salkić, učenica generacije OŠ „Mirsad Salkić“ iz Čave.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE