Četvrtak, 18 Jula, 2024

U Južnom Sudanu održana komemoracija Enveru Alibegoviću, pripadniku MUP-a USK

Dana 13.06.2024. godine u UNMISS bazi u Jubi održana je komemoracija za zamjenika Komandanta Bosansko-Hercegovačkog kontingenta u Južnom Sudanu, Envera Alibegovića. Na komemoraciji su prisustvovali visoki zvaničnici misije u Južnom Sudanu.UNMISS policijska komesarka, Christine Fossen, se obratila prisutnima riječima kako je ovo tužan dan za cijelu misiju jer smo izgubili veoma marljivog i cijenjenog kolegu. Enver Alibegović će zauvijek ostati zapamćen u ovoj misiji i u srcima svih kolega s kojima je radio kao marljiva i dobra osoba.

Nakon emotivnih riječi UNMISS policijske komesarske Christine F., Komandant Bosanskohercegovačkog kontingenta, Igor Despenić, se obratio prisutnima. Njegove riječi odražavaju duboku tugu i poštovanje prema Enveru Alibegoviću, koji je bio izuzetno cijenjen kolega sa impresivnom karijerom obilježenom pohvalama i medaljama. Nakon njegovog govora, prisutni su zajedno s poštovanjem odali počast Enveru Alibegoviću minutom šutnje, a zatim je odsvirana himna Bosne i Hercegovine. U knjigu žalosti, koja je otvorena povodom prerano izgubljenog kolege, svi koji su imali čast da rade s ovim izvanrednim i profesionalnim čovjekom mogu upisati svoje misli i sjećanja.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE