Subota, 25 Maja, 2024

U bihaćkoj MZ Ribić – Orljani upriličeno podsećanje na prvu žrtvu agresorskog napada na Bihać

Prva žrtva agresorskog napada na grad Bihać ratne 1992. godine bio je 23-godišnji Alvir Kurtagić. Prva ispaljena granata s neprijateljskih položaja usmrtila je ovog mladog čovjeka u naselju Ribić-Orljani. Obilježavanje Dana ove Mjesne zajednice upravo je počelo s prisjećanjem na njega i sve žrtve u ovom naselju koje su dale život u obrani svog grada i svoje zemlje. Uz prisustvo članova porodice i brojnih mještana sinoć je proučen Jasin pred duše šehida te održan prigodan program…

BIHAĆ, 25. maja – U organizaciji Mjesne zajednice i Džemata Ribić-Orljani obilježena je 32. godišnjica pogibije Alvira Kurtagića, prve žrtve napada agresora na tadašnji Bihaćki okrug. Ovaj svestrani mladić bio je izuzetno vrijedan i sa stalnim osmjehom na licu.

Prije napada pobrinuo se da članove svoje porodice izmjesti na sigurno. Elvira Kurtagić, njegova sestra stigla je iz Austrije na obilježavanje ovog dana i ovom prilikom podsjetila na dan koji nikad neće zaboraviti. Samoj porodici izuzetno je drago da se čuva uspomena i na njega, ali i na svih 69 poginulih mještana, među kojima je i troje malodobne djece.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE