Utorak, 9 Aprila, 2024

Tužne vijesti: Alisa Kustura izgubila životnu bitku sa teškom bolešću

Alisa Kustura (36), Sarajka koja je vodila tešku borbu sa bolešću, nažalost je izgubila životnu bitku.
Alisa je imala karcinom dojke koji je metastazirao na jetru i kosti, a uprkos brojnim metodama na kraju nije uspjela pobijediti bolest, piše Klix.

Njen život se promijenio u potpunosti kada je u martu 2022. godine zbog bolova u stomaku posjetila ljekara, da bi ubrzo poslije toga saznala da ima karcinom dojke koji je metastazirao na jetru.

Zbog nemogućnosti nastavka liječenja u Bosni i Hercegovini, od aprila prošle godine je dobijala terapiju u Njemačkoj, a organizovane su i humanitarne akcije s ciljem prikupljanja novca za njeno liječenje.

“Sa rakom ne završava život. Ja ne dam da moj završi”, rekla je jednom prilikom Alisa Kustura.

Koliko je bila humana govori i podatak da se uprkos teškoj bolesti kao frizerka priključila humanitarnoj akciji gdje su zainteresovani građani ima priliku ošišati se ili skratiti bradu i platiti koliko žele, a sav novac je išao za akciju pomoći Turskoj i Siriji nakon zemljotresa.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE