Utorak, 9 Aprila, 2024

Treći dan potrage za malenom Dankom: Bageri ispred kuće porodice Ilić, policija otvara šahtove

Nema službenih informacija zašto je stigao bager

Treći je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 sati u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku centralne Srbije.

Roditelji ispitani

Danka je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlače i maslinastozelenu jaknu. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta porodične kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke.

Policija je jučer oko 17:30 sati obustavila pretragu terena.

– Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara – objavila je policija.

Srbijanski mediji javljaju da policija sada ima novi trag, koji istragu vodi dalje od mjesta nestanka. HGSS je ponudio pomoć u potrazi.

Ispred kuće u čijem je dvorištu nestala malena Danka pojavio se bager. Policija je okružila kuću u Banjskom polju i brani pristup.

Nema službenih informacija zašto je stigao bager.

Reporterka Telegrafa javlja da policija otvara i šahtove oko kuće porodice Ilić.

Policija brani pristup.

Zeleni Punto

Ni trećeg dana od nestanka male Danke Ilić (2) iz Banjskog polja nema novih informacija, potvrdio je za Telegraf.rs član porodice.

Taj je portal, međutim, došao do saznanja o tome ko je vozio zeleni Punto koji je snimljen nadzornom kamerom nekoliko minuta nakon nestanka djevojčice.

Muškarac koji je snimljen u blizini kuće za volanom zelenog Punta u vrijeme nestanka djevojčice ispitan je u prostorijama MUP-a, gdje je utvrđeno da se radi o susjedu koji u tom trenutku nije ni znao da je djevojčica nestala.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE