Subota, 13 Aprila, 2024

Stevandić o nametanju izmjena Izbornog zakona BiH: Ovo je luđačka košulja za BiH

Povodom nametanja izmjena izbornog zakona BiH oglasio se predsjednik NSRS-a Nenad Stevandić. On je rekao da će bh. entitet RS kao odgovor na odluku Christiana Schmidta donijeti vlastiti izborni zakon.

“Obavit ćemo konsultacije i reagovati najpismenije moguće, nećemo dozvoliti da se isprovociramo, a ove odluke nećemo provoditi”, rekao je Stevandić.

On je rekao da će sutra biti održan Kolegij zakonodavnog tijela u RS, kako bi se zakazala sjednica na kojoj će biti donesene naredne odluke.

Stevandić je podsjetio da RS, kršeći zakon, odluke Schmidta ne objavljuje u svom Službenom glasniku, i da je jedino prihvatljivo rješenje ono koje se donese u parlamentu, pišu “Nezavisne“.

Mišljenja je da je ova odluka donesena s ciljem da se poništi napredak koji je postignut dobijanjem statusa za početak pregovora BiH s EU, kao i da se zemlja ponovo vrati u doba nametanja i arbitražnih odluka.

“Ovo je luđačka košulja za BiH, pa ko hoće da je nosi”, rekao je Stevandić.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE