Srijeda, 15 Maja, 2024

Stari podsjeća na vrijeme a novi služi svrsi: U Bosanskoj Otoci izgrađen most koji povezuje lijevu obalu sa gradskom džamijom na adi…

Jučer je svečano otvoren novoizgrađeni drveni Most u Bosanskoj Otoci, čija izgradnja je trajala šest mjeseci i povezuje lijevu obalu sa gradskom džamijom na adi. Radi se o veoma važnom projektu za građane Bosanske otoke vrijednom 800.000 KM, a izgrađen je sredstvima Vlade Federacije, Kantonalne vlade, te Grada Bosanska Krupa. U ime Vlade FBiH svečanom činu puštanja mosta u promet prisustvovao je Vedran Lakić, Federalni ministar energije, rudarstva i industrije…

BOSANSKA KRUPA, 28. aprila – Novi drveni pješački most na rijeci Uni koji povezuje lijevu obalu s gradskom džamijom na riječnoj adi, plod je zajedničkih napora svih nivoa vlasti. Predstavlja važnu vezu za zajednicu Bosanske Otoke kazao je gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović i najavio realizaciju drugih infrastrukturnih sadržaja na adi.

U ime Vlade F BiH svečanom činu puštanja mosta u promet prisustvovao je Vedran Lakić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, koji je istakao da je građevina rezultat napora Grada, Vlade kantona i Vlade Federacije BiH.

Predsjedavajući Skupštine kantona Zikrija Duraković smatra kako će ovaj projekt uz druge planirane sadržaje na adi, olakšati građanima život, ali i donijeti ekonomsku korist.

Novi most djelo je Isaka Medića, dugogodišnjeg građevinskog inžinjera, statičara, koji je izrazio zadovoljstvo što je most konačno završen i što će koristiti ovdašnjim mještanima. Osim za medića, značajan je ovo dan za sve građane Bosanske Otoke, ali i imama gradske džamije Muju efendiju Ćehića koji je u ovom džematu već 35 godina.

Ovo područje ima bogatu historiju mostova, koji su nekada povezivali obale rijeke. Nedaleko od novog mosta, još uvijek se vide ostaci starog drvenog koji je srpski agresor uništio tokom agresije. Nakon svečanog otvorenja građanima je upriličen bogat muzički program.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE