Četvrtak, 11 Aprila, 2024

Srbijanski folk pjevač upao na nastavu u školi posinka i prijetio, škola zataškavala incidente

IZVORklix.ba

Roditelji djece jednog odjeljenja osnovne škole u Beogradu optužili su srbijanskog folk pjevača Slobodana Radanovića za brojne incidente, upade na nastavu i prijetnje učenicima.

Kako prenosi Nova.rs, roditelji učenika Osnovne škole “Milena Pavlović Barili” tvrde da uprava mjesecima zataškava incidente, a da ne misle o sigurnosti djece.

Navode da je Radanović očuh dječaka koji ide u tu školu, a posljednji u nizu incidenata se desio krajem marta što je uzrokovalo da se požale i medijima.

“Sve se odigralo 27. marta, kada je dječakov očuh upao u odjeljenje i svojim bahatim ponašanjem preplašio, pa čak i rasplakao djecu. Očuh je ušao u školu i rekao portiru da ga je zvala učiteljica i da dolazi zbog svog sina. Niko ga nije legitimisao, apsolutno ništa, a praksa je da portir stalno traži ličnu kartu pa onda sačekaš dok on ne pozove tu osobu kod koje ti želiš da ideš. Dakle, ne može tako lako da se uđe u školu, ali izgleda da taj čovjek može”, kazala je majka jednog od učenika ove škole.

Pojasnili su da je Radanović stigao nakon koškanja njegovog posinka s drugim dječacima, a da je zbog toga prijetio učenicima, psovao i unosio im se u lice. Naveli su i da je učiteljica bila preplašena, a neka djeca su plakala od straha.

Pjevač se nije oglašavao o ovom slučaju, a s portala Nova.rs navode da se više roditelja javilo s istim žalbama.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE