Četvrtak, 16 Maja, 2024

Srbijanka Nikolina Sučević u Bosanskoj Otoci prešla na islam i postala Kadira

Ovogodišnja noć Kaderska, koja je obilježena posebnim duhovnim značajem u džamiji u Bosanskoj Otoci, jedan izuzetno emotivan događaj obogatio je ovu mubarek večer na način koji će ostati duboko urezan u naša srca.

Nikolina Sučević, mlada djevojka iz Sombora u Srbiji, unijela je dodatnu svjetlost u ovu noć. Nakon programa u povodu Lejletul Kadra, ispunjena radošću i samopouzdanjem, odlučila je napraviti korak koji će joj promijeniti život. Njen hrabar hod ka mihrabu, gdje je sjela naspram imama bosanskootočke džamije, bio je izraz njene odlučnosti i vjere.

Sa suzama radosnicama u očima, Nikolina je sa sigurnošću i iz srca izgovorila euzu i bismillu, zatim kelimei šehadet, i na kraju imanske šarte. Njen emotivan čin dirnuo je prisutne do srži, mnogima izmamivši suze radosnice.

“Moje ime u islamu od danas je Merjem!” – sa ponosom je izjavila Nikolina, vraćajući se tako u okrilje dini islama. Imam džemata ju je blagoslovio, proučivši dovu i izražavajući dobrodošlicu.

Nikolina, sada poznata kao Merjem, srdačno je dočekana u džemat, gdje je njen prelazak na islam primljen s radošću i otvorenim srcima. Njen korak ka novom vjerskom identitetu simbolizira snagu, hrabrost i posvećenost vlastitom duhovnom putu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE