Četvrtak, 16 Maja, 2024

Sramota! Vandalizam na dječjem igralištu u Bihaću (FOTO)

U Bihaću, u naselju Džanić mahala, dječje igralište postalo je žrtva vandalskog čina koji je izazvao bijes i osudu lokalne zajednice. Uništena su tri stola s klupama, metalna kapija, te dio ograde, ostavljajući iza sebe prizor devastacije i razočaranja.

Ovaj čin vandalizma nije samo materijalna šteta, već i udar na zajedničko dobro i prostor namijenjen zabavi i igri najmlađih. Dječja igrališta trebala bi biti sigurna i poticajna okolina za djecu, ali ovakvi incidenti ih pretvaraju u mjesta straha i neugodnosti.

Policija je odmah obaviještena o ovom događaju te intenzivno radi na pronalasku počinitelja. Građani su pozvani da pruže sve informacije koje bi mogle pomoći u istrazi kako bi odgovorni za ovo nedjelo bili privedeni pravdi.

Ovo nije prvi put da se javnost suočava s vandalizmom na javnim prostorima, što naglašava potrebu za većim angažmanom svih članova zajednice u očuvanju javnih dobara i prevenciji ovakvih incidenata.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE