Utorak, 9 Aprila, 2024

Slunj: Uskoro završetak radova na izgradnji Spomen parka

Spomen park prvom ministru vanjskih poslova Republike BiH, dr. Irfanu Ljubijankiću i ostalim poginulim članovima visoke državne delegacije, na mjestu Kremen, nedaleko od Slunja, trebao bi uskoro biti završen. Da radovi teku ubrzano, uvjerili su se tokom današnje posjete Almir Tutić, ministar za pitanja boraca i RVI u Vladi USK i Zikrija Duraković, predsjedavajući Skupštine.

Slunj/Bihać, 20. mart – Za izgradnju Spomen parka, neophodnog za očuvanje tekovina iz odbrambeno-oslobodilačkog rata od 1992-95. godine, Vlada USK izdvojila je više od pola miliona maraka.

“Izvođač radova kazao je predstavnicima kantonalnih vlasti da je završetak radova planiran u aprilu”, objavljeno je danas na službenom FB profilu Vlade USK.

Dr. Irfan Ljubijankić bio je ministar vanjskih poslova R BiH od 23. juna 1994. do pogibije, 28. maja 1995., kada su neprijateljske snage tzv. RSK oborile helikopter, kojim je sa još tri visoka bh. zvaničnika, pilotom i dvojicom članova posade, letio prema Zagrebu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE