Srijeda, 15 Maja, 2024

Roštilji ili ipak ne? Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

Od 1. do 10. maja očekuje se promjenljivo vrijeme sa čestim pljuskovima, nešto izraženijim na zapadu i jugu Bosne i Hercegovine.

Do 27. aprila, u Bosni minimalne jutarnje temperature kretaće se od 0 do 5, u Hercegovini od 4 do 9 °C, danju u Bosne i Hercegovine od 12 do 18 °C, lokalno na jugu i do 20 °C.

Od 28. aprila do kraja prognoznog perioda, očekuje se porast vrijednosti temperatura zraka, u Bosni tokom jutra od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11, a u najtoplijem dijelu dana u Bosni do 26 u Hercegovini do 29 °C.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se, prema Zakonu o praznicima (“Službeni list SFRJ” broj: 6/73), Prvi maj obilježava kao međunarodni praznik rada tokom dva dana (1. i 2. maja).

S obzirom na to da Prvi maj 2024. godine pada u srijedu, obavijestili su javnost da će neradni dani u Federaciji Bosne i Hercegovine biti srijeda, 1. maj, te četvrtak, 2. maj 2024. godine.

“U skladu s tim, tokom praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe neće biti otvoreni.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike ovom prilikom želi čestitati svim radnicima Prvi maj, praznik rada. Ovaj praznik je prilika da istaknemo važnost čovjeka kao najvažnijeg resursa, te se podsjetimo da je najveća vrijednost na tržištu rada upravo kvalitetna radna snaga.

Pozivamo poslodavce da poštuju prava radnika koja im garantuje Zakon o radu, te da osiguraju sigurno i pravedno radno okruženje za sve zaposlene”, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra rada i socijalne politike Adnana Delića.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE