Srijeda, 15 Maja, 2024

Rasim Veladžić iz Bužima: “Ko ne voli debele žene, ne voli ni sebe!” (VIDEO)

U malom mjestu Konjodor, u srcu Bužima, leži dragocjeni izvor životnih priča i mudrosti – Veladžić Rasim. Ovaj izvanredni čuvar tradicije i pričalica ima uvijek nešto interesantno za podijeliti sa našim čitateljima. Ovog puta, Rasim je otvorio vrata svog sjećanja i poveo nas na putovanje kroz prošlost, kroz vrijeme kada se živjelo drugačije.

Sjedeći u udobnoj fotelji, Rasim je dijelio s nama detalje svog bračnog života koji se protezao kroz nevjerovatnih 50 godina.

Jedna od zanimljivih stvari koju je Rasim istaknuo jest njegova preferencija prema ženama s oblinama. “Ko takve ne voli, ne voli ni sebe,” rekao je s uvjerenjem. Ova izjava nije samo o ukusu, već nosi dublje značenje o prihvaćanju sebe i drugih.

Kroz Rasimove riječi, osjetili smo kako se nekada živjelo jednostavnije, s više poštovanja prema tradiciji i običajima. Njegova priča podsjetila nas je na vrijednosti porodice, ljubavi i zajedništva koje su temelj života.

Dok smo napuštali Rasimov dom, nosili smo sa sobom ne samo priče iz prošlosti već i vrijedne lekcije o životu. Veladžić Rasim iz Konjodora ostaje nezaboravan lik, čija mudrost i toplina dotiču srca svih koji ga susretnu.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE