Srijeda, 17 Jula, 2024

Radnici BHRT-a najavili proteste upozorenja: Dosta je praznih obećanja

IZVORavaz.ba

Problemi u BHRT-u ne prestaju, a zbog toga su članovi Samostalnog sindikata radnika ovog javnog servisa najavili protest upozorenja za danas, 28. maja, od 14 sati.

Podsjećamo, BHRT je u ponedjeljak ukinuo 15 emisija iz svog programa, a neke su skraćene.

Na listi 15 emisija koje se ukidaju su “Jedan”, “Odbrojavanje”, “Putevi zdravlja”, “Nova avantura”, domaći dokumentarni program, “Propuh”, “Thinking Box”, “Art Depo”, “Moja zemlja”, “DVS – Filmski festival u Kanu”, “Identiteti”, “Global”, “Konačno petak sa Majom Miralem”, “Inbox”, “Trend” dok će emisija “Jutro za sve” trajati dva umjesto tri sata.

– Ovo je samo početak jer će se uskoro ići i sa novim smanjenjima programa. Dodatni problem koji se, poput domino efekta pojavio, jeste da ova televizija ostaje bez radnika jer ne žele raditi bez plaća – objavio je BHRT.

– Nakon toga ćemo vidjeti kakve će biti reakcije, ali nama je zaista više dosta verbalne podrške, obećanja, priča od političara, od vladajuće strukture, nama trebaju konkretani potezi jer ovi ljudi su zaista na ivici egzistencije. Tražimo sada ono što je hitno, pod jedan – isplatu plaća i toplog obroka – kazao je Edis Fočo, potpredsjednik Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Kazao je da su radnici prije 50 dana primili posljednju plaću, a nisu primili ni topli obrok. Uvjeti su, dodaje, katastrofalni, a radnici rade za mizerne plaće.

Novac od prikupljenje takse stoji na računu Elektroprivrede BiH jer dogovora dva menadžmenta o raspodjeli sredstava nema.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE