Utorak, 9 Aprila, 2024

Psi lutalice napali dijete u Velikoj Kladuši, tragediju spriječila slučajna prolaznica

Danas je u blizini Osnovne škole 25. Novembar došlo do napada pasa lutalica, što je izazvalo uznemirenost među građanima. Srećom, tragediju je spriječila slučajna prolaznica koja je brzom reakcijom intervenisala.

Građani su već duže vrijeme zabrinuti zbog ovakvih incidenata koji se događaju u mnogim gradovima i općinama u USK, dok nadležni, kako se čini, nemaju adekvatno rješenje za ovaj problem.

Na društvenim mrežama se pojavila objava povodom današnjeg incidenta, u kojoj je istaknuto da su napušteni psi u blizini škole ponovno napali dijete. Srećom, brza intervencija žene koja je automobilom pritekla u pomoć spriječila je dalje povrede. Objava na društvenim mrežama izazvala je široku reakciju javnosti, ističući frustraciju građana zbog nedostatka rješenja ovog problema.

“Danas su napušteni psi u blizini OŠ 25. Novembar, u 17:25 opet napali dijete, dojurila je žena sa autom a dijete je biježalo i vrištalo te bacilo torbu. Sram nek bude vijećnika i opštinskih i vladajućih, dno dna da dijete ne smije nikud maknut bez prisustva velikih”, objavio građanin Velike Kladuše na društvenim mrežama.

Uprkos naporima organizacija za zaštitu životinja, izgleda da i dalje postoji problem u suzbijanju populacije pasa lutalica i osiguranju sigurnosti građana. Mnogi se pitaju kako je moguće da se ovakvi incidenti događaju bez obzira na poduzete mjere.

Situacija dodatno zabrinjava jer je poznato da se ljudi često osjećaju prisiljenima na preuzimanje pravde u svoje ruke kada se osjećaju nemoćnima pred ovakvim situacijama.,

Ovaj incident postavlja izazovne pitanja o odgovornosti nadležnih institucija i potrebi za hitnim i efikasnim mjerama kako bi se riješio ovaj problem i osigurala sigurnost građana, posebno djece koja su najranjivija u ovakvim situacijama.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE