Utorak, 9 Aprila, 2024

Prisjeo mu doček: U Crnoj Gori Dodika dočekali povicima “Fašisto!”

Crna Gora, 27. februar 2024. – Predsjednik RS-a Milorad Dodik danas je u posjeti Crnoj Gori, gdje se sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Međutim, “doček” kojeg mu je priredila grupa građana zasigurno mu nije prijao. Naime, prilikom Dodikovog dolaska učesnici protesta su uzvikivali “fašisto”, na što im je on odgovorio podižući ruku sa ispružena tri prsta.

Kako javlja portal Analitika, demonstranti su nosili zastavu BiH, kao i transparente sa porukama: “Putinovi poklisari nijesu dobrodošli”, “Da je vječna BiH”, “Srebrenica je genocid” i “Dalje ruke od promjene granica”.

Nakon sastanka sa Mandićem, Dodik je posjetio Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i grob bivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Dodika i Mandića su ispred Hrama dočekali paroh podgorički Predrag Šćepanović i đakon Vedran Grmuša.

– Srpska pravoslavna crkva ključna je za očuvanje identiteta i opstanak srpskog naroda ne samo u Crnoj Gori, već i u Republici Srpskoj i Srbiji. SPC čuva identitet kroz vjekove, izjavio je Dodik.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE