Utorak, 9 Aprila, 2024

Porodično nasilje u Velikoj Kladuši: Davio suprugu, ona uspjela pobjeći pa pozvala policiju

U naselju Elezovići u Velikoj Kladuši, zabilježen je alarmantan slučaj nasilja koji je rezultirao fizičkim napadom nakon verbalnog sukoba.

Prema dostupnim informacijama, E.D. je verbalno napao svoju suprugu E.J., a situacija se ubrzo eskalirala u fizički napad. Neprijatna situacija kulminirala je trenutkom kada je E.D. rukama uhvatio za vrat E.J., koja je uspjela pobjeći i pozvati policiju.

Hitna reakcija policije nije izostala.

E.J. je prevezena u Dom zdravlja Velika Kladuša gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede. Policijska patrola odmah je izašla na teren, obavila razgovor s E.D. i sačinila službenu zabilješku.

Ovaj slučaj naglašava ozbiljnost problema porodičnog nasilja te važnost promptne reakcije i zaštite žrtava. Organizacije koje se bave zaštitom žrtava nasilja i lokalne zajednice pozivaju se na zajedničko djelovanje kako bi se spriječile ovakve situacije i pružila podrška žrtvama.

Policija će nastaviti s istragom kako bi utvrdila sve okolnosti ovog incidenta i poduzela odgovarajuće mjere u skladu sa zakonom.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE