Četvrtak, 16 Maja, 2024

Ponovo produžen pritvor Irmanu Žeriću: Autom ubio poznanika pa se time hvalio na Facebooku

IZVORavaz.ba

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću je, odlučujući po službenoj dužnosti o opravdanosti daljnjeg zadržavanja u pritvoru, Irmanu Žeriću (27), optuženom za ubistvo Elvisa Bajramovića (34), produžio pritvor za naredna dva mjeseca.

Kako je iz Kantonalnog suda Bihać za “Avaz“ objašnjeno, suđenje Žeriću je u završnoj fazi te bi se vrlo brzo mogla očekivati presuda.

Udar vozilom
Ubistvo Elvisa Bajramovića desilo se 30. juna 2023. godine u bihaćkom naselju Privilice.

Upravljajući vozilom Fiat Stilo, a znajući da u tom dijelu grada živi Elvis Bajramović, Žerić je, u namjeri da mu se osveti zbog ranijih nesuglasica, udario Elvisa prednjim dijelom automobila.

Bajramović je 1. jula prošle godine podlegao povredama u Kantonalnoj bolnici Bihać.

Za ovaj slučaj, koji je u prvi tren izgledao kao saobraćajna nesreća, naknadno je utvrđeno da je riječ o ubistvu.

Objavljena prepiska
Naime, na društvenim mrežama procurila je zastrašujuća prepiska s Facebooka, a u kojoj se Žerić hvali prijatelju „da se osvetio“ i priznaje da je „udario Ekija automobilom“.

– Osvetio sam se, brate. To je to – napisao je u poruci i poslao fotografiju.

Prijatelj ga pita: „Šta je to, bolan“, na šta odgovara: „Udario Ekija autom. On pješke išao. Svega mi, kraj priče, brate. Morao sam se osvetiti i to je to.“

Iza ubijenog Elvisa Bajramovića ostali su supruga i dvoje maloljetne djece.

DODAJ KOMENTAR:

Napomena: Poštovani, molimo Vas da se pridržavate pravila komentarisanja. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje ili bilo kakav drugi govor mržnje. Zadržavamo pravo obrisati takav komentar bez najave i objašnjenja.
POVEZANI ČLANCI

NAJNOVIJE